t/m

Mysore style

Mysore Style is de traditionele manier waarop door Sri K. Pattabhi Jois en R. Sharath Jois in Mysore (vernoemd naar een stad in India) werd en wordt lesgegeven in Astanga Yoga.

Iedere student beoefent de Astanga houdingen naar eigen kunnen en in eigen tempo. Het is dé manier om Ashtanga Yoga te leren en te beoefenen en het biedt dus een zeer persoonlijke, individuele aanpak.

Voor een Mysore blok staat ca 3 uur ingeroosterd omdat iedereen op zijn eigen tijdstip binnenkomt. Voor beginners kan de les bv eerst een half uur zijn en voor de meer gevorderde bv 2 uur.

Als je een beginner bent hoef je niet eerst de serie te kennen. Je bent dus welkom al heb je het nog NOOIT eerder gedaan. Je krijgt nl van de leraar stap voor stap alles aangeleerd. Dus eerst de zonnegroeten dan de eerste paar houdingen van de staande serie enzovoorts. Als je dit geleerd hebt voegt de leraar steeds een nieuwe houding toe en zo leer je op je eigen tempo en op het ritme van je eigen ademhaling de houdingen. En als je een houding even vergeet, is de leraar er om je te helpen.

nl_NLDutch
nl_NLDutch